Τεστ επαγγελματικού προσανατολισμού

career logo 1

Career Gate Test K17
Το Career Gate Test Κ.17 Plus, είναι ένα σύγχρονο τεστ επαγγελματικού προσανατολισμού που πραγματοποιείται συμπληρώνοντας ένα ερωτηματολόγιο στον υπολογιστή και διαρκεί περίπου 30 με 45 λεπτά. Το ερωτηματολόγιο περιέχει 315 ερωτήσεις ενδιαφερόντων όπως π.χ. «θα σε ενδιέφερε να μάθεις πώς λειτουργεί μια ηλεκτρική μηχανή;», «θα σου άρεσε να διδάσκεις σε παιδιά;», «θα σου άρεσε να φωτογραφίσεις ένα τοπίο;» κ.λπ. Οι απαντήσεις επεξεργάζονται από το λογισμικό του συστήματος και τα αποτελέσματα τυπώνονται σε εξατομικευμένη προσωπική έκθεση.

Τα αποτελέσματα λοιπόν περιλαμβάνουν βασικά χαρακτηριστικά της προσωπικότητας του μαθητή όπως αυτοείκονα, αυτοεκτίμηση, αποφασιστικότητα και συνέπεια.  Επίσης σημειώνονται τα επαγγέλματα στα οποία ο χρήστης έχει μεγαλύτερη κλίση, επομένως θα τα διεκπεραιώνει με διάθεση και κατά συνέπεια θα είναι περισσότερο αποδοτικός.

Που αξιοποιείται;
Το τεστ χορηγείται μέσα από δίκτυο συνεργατών και πιστοποιημένων συμβούλων σταδιοδρομίας, από δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς, Δήμους, συλλόγους γονέων, σχολεία, φροντιστήρια, κέντρα εκπαίδευσης και συμβουλευτικής καριέρας σε ολόκληρη την Ελλάδα. Επίσης χορηγείται σε όλα τα δημόσια σχολεία της Κύπρου ενώ μεγάλο πλήθος ιδιωτικών φροντιστηρίων σε άλλες χώρες το παρέχουν στους μαθητές τους.

Η σπουδαιότητά του;

Το Career Gate Test βασίζεται σε επιστημονικές έρευνες του Πανεπιστημίου Πειραιώς και Αθηνών και περιλαμβάνει ψυχομετρικές, οικονομικές και εκπαιδευτικές παραμέτρους. Σε συνδυασμό λοιπόν με την κατάλληλη συμβουλευτική μπορεί να βοηθήσει ενεργά τους μαθητές σε μία από τις πιο σημαντικές αποφάσεις που καλούνται να πάρουν στη ζωή τους.