Συμβουλές για ποιοτικό και αποδοτικό διάβασμα | Φροντιστήρια Εκπαίδευση

Τα Ελληνικά Πανεπιστήμια με τον υψηλότερο δείκτη απασχολησιμότητας αποφοίτων - Φροντιστήρια Εκπαίδευση
Τα Ελληνικά Πανεπιστήμια με τον υψηλότερο δείκτη απασχολησιμότητας αποφοίτων
15 Σεπτεμβρίου 2017
Φροντιστήρια Μέσης Εκπαίδευσης - Φροντιστήρια Εκπαίδευση
1ο ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΑ ΣΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ Γ’ ΛΥΚΕΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΣΤΟΤΟΠΟ study4exams.gr
8 Δεκεμβρίου 2017
Δείτε τα όλα

Συμβουλές για ποιοτικό και αποδοτικό διάβασμα | Φροντιστήρια Εκπαίδευση

Συμβουλές για ποιοτικό και αποδοτικό διάβασμα - Φροντιστήρια Εκπαίδευση

Ένας μέσος μαθητής ξοδεύει πολλές ώρες από τη σχολική του ζωή πάνω από τα βιβλία του. Οι πολλές ώρες δεν διαβάσματος όμως δεν εξασφαλίζουν ότι αυτό το διάβασμα είναι ποιοτικό και αποδοτικό. Ιδιαίτερα τη χρονιά των Πανελλαδικών εξετάσεων, όπου ο χρόνος που διαθέτει ο μαθητής είναι λιγότερος λόγω των μαθημάτων του σχολείου αλλά και του φροντιστηρίου, το να είναι το διάβασμα ενός μαθητή αποδοτικό είναι ζήτημα εξαιρετικής σημασίας.

Τα Φροντιστήρια Εκπαίδευση σας παραθέτουν μερικές συμβουλές ώστε να βελτιώσετε την αποδοτικότητα της μελέτης σας.

 

Μην καθυστερείτε να ξεκινήσετε τη μελέτη σας

Σύμφωνα με πολλές επιστημονικές έρευνες η καλύτερη ώρα για να διαβάσει κάποιος είναι 2 με 6 μ.μ. (φυσικά αναφερόμαστε στην πλειοψηφία των μαθητών και όχι σε όλους καθώς υπάρχουν και περιπτώσεις που είναι αποδοτικότεροι σε διαφορά ωράρια). Έτσι συνίσταται, κυρίως τις καθημερινές όπου ο μαθητής έχει και σχολείο και φροντιστήριο με αποτέλεσμα τις βραδινές ώρες να έχει κουραστεί πνευματικά αλλά και σωματικά να μην μπορεί να αποδώσει τα μέγιστα, να πραγματοποιεί τη μελέτη του όταν γυρνάει από το σχολείο ύστερα από ένα μικρό διάλειμμα για ξεκούραση και μεσημεριανό.

 

Κλείστε τις ηλεκτρονικές συσκευές

Είναι βέβαιο ότι αν δεν κλείσετε τις ηλεκτρονικές συσκευές που βρίσκονται στο χώρο που διαβάζετε θα σας τραβήξουν την προσοχή (μέσω κάποιου μηνύματος ή κλήσης στο κινητό π.χ.) με αποτέλεσμα να χάσετε τον ειρμό σας στο διάβασμα και να βρεθείτε πίσω στη μελέτη σας.

 

Διατηρήστε καθαρό και περιποιημένο το χώρο μελέτης σας

Διατηρήστε καθαρό και περιποιημένο το χώρο μελέτης σας - Συμβουλές για ποιοτικό και αποδοτικό διάβασμα - Φροντιστήρια Εκπαίδευση

Φροντίζοντας ο χώρος μελέτης σας να είναι τακτοποιημένος αποβάλλετε το άγχος του να πρέπει να εντοπίσετε τις σημειώσεις και τα βιβλία σας μέσα σε ένα «χάος» και το άγχος το οποίο δημιουργεί η ακαταστασία, βελτιώνοντας έτσι τη συγκέντρωση σας καθώς και την αποδοτικότητα σας.

 

Μικρά αλλά πολύ σημαντικά διαλείμματα

Μικρά αλλά πολύ σημαντικά διαλείμματα - Συμβουλές για ποιοτικό και αποδοτικό διάβασμα - Φροντιστήρια Εκπαίδευση

Η ικανότητα του εγκεφάλου μας να απομνημονεύει και να λειτουργεί σε εντατικούς ρυθμούς εξαντλείται μετά από 40-45 λεπτά. Αυτό που χρειάζεται ο οργανισμός για να συνεχίσει είναι ένα διάλειμμα 10-15 λεπτών έτσι ώστε να ανακτήσει την εστίαση και την προσοχή του.

 

 

Τα Φροντιστήρια Εκπαίδευση αποτελούν ένα από τα κορυφαία φροντιστήρια της Θεσσαλονίκης. Αυτό επιτυγχάνεται με τη χρήση σύγχρονων διδακτικών μέσων, το υψηλό επίπεδο διδασκαλίας, τη συνέπεια λόγων και έργων και την άρτια οργάνωση των φροντιστηρίων.

Αν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα των φροντιστηρίων μας ακολουθήστε μας στις σελίδες μας στα social media:

Facebook: https://www.facebook.com/frontistiria.ekpedefsi/

Twitter: https://twitter.com/ekpaidefsi

Instragram: https://www.instagram.com/frontistiria_ekpedefsi/