Υποβολή Μηχανογραφικού Δελτίου Ελλήνων του Εξωτερικού 2018

Μηχανογραφικό Δελτίο 2018
Υποβολή Μηχανογραφικών Δελτίων 2018
25 Ιουνίου 2018
Αλλαγές Μετάφραση Γνωστό Αρχαία - Φροντιστήρια Εκπαίδευση
Πανελλήνιες 2019: Αλλαγές στη μετάφραση στα Αρχαία
31 Αυγούστου 2018
Δείτε τα όλα

Υποβολή Μηχανογραφικού Δελτίου Ελλήνων του Εξωτερικού 2018

Υποβολή Μηχανογραφικού Δελτίου Ελλήνων του Εξωτερικού 2018

Οι Έλληνες του εξωτερικού, που έχουν τις προϋποθέσεις υπαγωγής στις ειδικές κατηγορίες υποψηφίων για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, καλούνται, απο το Υπουργείο Παιδείας, να υποβάλουν ηλεκτρονικά (μέσω διαδικτύου) αίτηση συμμετοχής στις εξετάσεις, καθώς και μηχανογραφικό δελτίο με τις προτιμήσεις τμημάτων και σχολών που επιθυμούν να εισαχθούν, από Δευτέρα 9 Ιουλίου 2018 μέχρι και Δευτέρα 16 Ιουλίου 2018.

Η ηλεκτρονική πλατφόρμα, την οποία οι υποψήφιοι θα αναζητήσουν στην ηλεκτρονική διεύθυνση:
https://exams-expatriate.it.minedu.gov.gr
θα είναι προσβάσιμη όλο το 24ωρο και οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να συμπληρώνουν την αίτηση συμμετοχής και το μηχανογραφικό δελτίο από τις χώρες του εξωτερικού, χωρίς κατ’ ανάγκη να μετακινηθούν στην Ελλάδα, για το σκοπό αυτό.

Μετά την παρέλευση της προθεσμίας υποβολής της ηλεκτρονικής αίτησης (16 Ιουλίου) δεν θα γίνονται δεκτές εκπρόθεσμες αιτήσεις συμμετοχής και μηχανογραφικά δελτία, καθώς κλειδώνει το σύστημα. 

Οι υποψήφιοι οφείλουν κατά την υποβολή της αίτησης και του μηχανογραφικού δελτίου να διαθέτουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά, τα οποία μετά την εισαγωγή τους θα καταθέσουν στη γραμματεία του τμήματος ή της σχολής επιτυχίας, η οποία και θα προβεί στον έλεγχο για την πληρότητα και τη νομιμότητά τους, προκειμένου να ολοκληρωθεί η εγγραφή τους στις ημερομηνίες που θα οριστούν.

Οι ημερομηνίες και το πρόγραμμα των εξετάσεων θα ανακοινωθούν σε επόμενο δελτίο τύπου στην ιστοσελίδα του Υπουργείου. 

Οι υποψήφιοι θα παραλάβουν το δελτίο εξεταζομένου την 1η ημέρα των εξετάσεων από τα εξεταστικά κέντρα της πόλης που θα δηλώσουν ότι θα εξεταστούν (Αθήνα – Θεσσαλονίκη), τα οποία θα ανακοινωθούν το τελευταίο δεκαήμερο του Αυγούστου.