Τα Ελληνικά Πανεπιστήμια με τον υψηλότερο δείκτη απασχολησιμότητας αποφοίτων

Σχολές Αξιωματούχων και Αστυφυλάκων - Φροντιστήρια Εκπαίδευση
Η προκήρυξη για την εισαγωγή στις σχολές Αξιωματικών και Αστυφυλάκων της Ελληνικής Αστυνομίας
30 Μαΐου 2017
Συμβουλές για ποιοτικό και αποδοτικό διάβασμα - Φροντιστήρια Εκπαίδευση
Συμβουλές για ποιοτικό και αποδοτικό διάβασμα | Φροντιστήρια Εκπαίδευση
27 Σεπτεμβρίου 2017
Δείτε τα όλα

Τα Ελληνικά Πανεπιστήμια με τον υψηλότερο δείκτη απασχολησιμότητας αποφοίτων

Τα Ελληνικά Πανεπιστήμια με τον υψηλότερο δείκτη απασχολησιμότητας αποφοίτων - Φροντιστήρια Εκπαίδευση

Η παγκόσμια ομάδα αναλυτών ανώτατης εκπαίδευσης της QS Quacquarelli Symonds ανακοίνωσε τα 500 κορυφαία πανεπιστήμια του κόσμου με βάση τον δείκτη απασχολησιμότητας των αποφοίτων ο οποίος εντοπίζει την σύνδεση των προγραμμάτων σπουδών με την αγορά εργασίας. Η τρίτη έκδοση του πίνακα Απασχολησιμότητας Αποφοίτων της QS – QS Graduate Employability Ranking δείχνει ότι μεταξύ των κορυφαίων 500 πανεπιστημίων ξεχωρίζουν τρία Ελληνικά με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο να παράγει τους πιο επιτυχημένους Έλληνες αποφοίτους.

Ο δείκτης που μετρά τις επιδόσεις αποφοίτων (QS Alumni Outcomes) αναδεικνύει τα πανεπιστήμια που παράγουν τους πιο επιτυχημένους αποφοίτους. Ο δείκτης βασίζεται στην ανάλυση των εκπαιδευτικών προφίλ 31.000 αποφοίτων με υψηλές επιδόσεις.

  1. Το Ελληνικό πανεπιστήμιο με την υψηλότερη βαθμολογία για αυτόν τον δείκτη είναι:
    το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, με βαθμολογία 46,3/100. Αυτή είναι η 146η υψηλότερη βαθμολογία για τον συγκεκριμένο δείκτη.
  2. Το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών είναι το δεύτερο Ελληνικό πανεπιστήμιο με βαθμολογία 45,7/100 στον ίδιο δείκτη QS Alumni Outcomes
  3. Tο τρίτο πανεπιστήμιο της χώρας που περιλαμβάνεται στη λίστα με τα 500 κορυφαία ιδρύματα είναι το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Για την παρούσα έρευνα η QS χρησιμοποιεί τους παρακάτω δείκτες:

Τη φήμη των εργοδοτών (Employer Reputation)
Τις επιδόσεις των αποφοίτων (Alumni Outcomes)
Τις συνεργασίες με εργοδότες (Partnerships with Employers)
Τις συνδέσεις εργοδότη-σπουδαστών (Employer-Student Connections)
Το ποσοστό απασχολησιμότητας αποφοίτων (Graduate Employment Rate)

Το Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ βρίσκεται στην κορυφή της κατάταξης, τη δεύτερη θέση καταλαμβάνει το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, Λος Άντζελες (UCLA) και στην τρίτη θέση ακολουθεί το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ. Οι Ηνωμένες Πολιτείες φιλοξενούν πέντε από τα δέκα κορυφαία πανεπιστήμια του κόσμου στην κατάταξη QS Graduate Employability τα οποία, βρίσκονται στην Καλιφόρνια ή στη Βοστώνη, Μασαχουσέτης. Τα κορυφαία ιδρύματα των ΗΠΑ και Ηνωμένου Βασιλείου ανταγωνίζονται το Πανεπιστήμιο του Σίδνεϊ (4η θέση) και το Πανεπιστήμιο της Μελβούρνης (7η θέση). Το κορυφαίο ίδρυμα της ηπειρωτικής Ευρώπης είναι το Ελβετικό Ομοσπονδιακό Ινστιτούτο Τεχνολογίας στη Ζυρίχη (16η θέση).

Αν θες να προετοιμαστείς σωστά και να επιτύχεις στο Πανεπιστήμιο της επιλογής σου; Τότε τα Φροντιστήρια Εκπαίδευση αποτελούν την ιδανική λύση!

Βρες τα Φροντιστήρια μας σε 3 περιοχές (Τούμπα, Αμπελόκηποι, Νεάπολη) της Θεσσαλονίκης